Sådan skriver du dit opsigelsesbrev (+ 5 gratis eksempler) (2024)

Find ud af, hvorfor et godt opsigelsesbrev er vigtigt, hvordan man skriver det og se vores eksempler på opsigelsesbreve, som du kan bruge gratis.

Denne artikel beskriver, hvorfor et godt opsigelsesbrev er vigtigt og hvordan man skriver det, sammen med andre gode råd om at hjælpe dig med at få dit næste job uden at bryde alle broer bag dig.

Hvorfor du har brug for et godt opsigelsesbrev, når du fratræder din stilling

Det første, der skal tages i betragtning: På de fleste arbejdspladser er et opsigelsesbrev et officielt juridisk dokument med juridiske konsekvenser. Du kan i din ansættelseskontrakt være forpligtet til at overholde to ugers varsel, og dit formelle brev er beviset på, at du faktisk gjorde det. Men bortset fra det er der spørgsmålet om dit professionelle omdømme.

Før du opsiger din stilling, har du forhåbentlig fået øje på en anden. Men hvis dette job ikke er til evigheden, har du sandsynligvis brug for et andet job derefter. Dine fremtidige arbejdsgivere kan insistere på at ringe til dine tidligere arbejdsgivere for at få referencer, uanset om du ønsker at de gør det eller ej. Måske vil du også bede din nuværende chef om et anbefalingsbrev, som du kan bruge til din fremtidige jobsøgning.

Elevator Pitch Newsletter: Tips til cv-skrivning og jobsøgning.

Hver anden uge indsamler vores eksperter de bedste tips til karriere og cv-skrivning, som du kan læse på 15 minutter eller mindre. Direkte i din indbakke! (Nyhedsbrevet er skrevet på engelsk.)

Ved at tilmelde accepterer du vores vilkår og betingelser Servicevilkår og Privatpolitik

Hold øje med din indbakke!

Vores nyhedsbrev er på vej. De bedste tips til cv-skrivning og jobsøgning fra vores karriereeksperter vil nu blive sendt direkte til din indbakke hver anden uge!

Så selvom du hader dit nuværende job, er det det bedste at forlade dit job på god fod med din arbejdsgiver. Et professionelt omdømme kan synes at være en irrelevant idé for dig personligt, lige indtil du har fået et dårligt omdømme. Og derefter bliver det til en realitet med alvorlige følger. Selv i tilsyneladende ubetydelige job bliver folk ofte overraskede over, hvor vanskeligt det er at komme af med det dårlige indtryk, de har efterladt, fordi de smækkede med døren, da de forlod en tidligere stilling. Det betyder, at det er en dårlig idé at fortælle dine nuværende chefer, at de kan “gå ad Hekkenfeldt til”, hvis du vil beholde et godt omdømme inden for dit fa*g.

Måske du har feriepenge, en fratrædelsesgodtgørelse eller sundheds- og pensionsydelser til gode. Du har eventuelt brug for en venlig medarbejder på personaleafdelingen, som gør rede for dine muligheder, f.eks. hvordan du kan overføre dine pensionsydelser eller udvide din sygesikring. Vil du VIRKELIG sige til din arbejdsgiver, at han kan gå ad Bloksbjerg til og så forvente, at virksomheden allervenligst hjælper dig med at forlade virksomheden?

Selv hvis du er blevet behandlet dårligt i din nuværende stilling, er det bedst at finde dig i din krænkelse, opføre dig som en professionel og vise rygrad og rejse i god indbyrdes forståelse. I det lange løb vil du være glad for, at du gjorde det.

Skabelon til opsigelsesbrev og hvad der skal stå i en skriftlig opsigelse

Så lad os tale om hvad der skal til for at skrive et opsigelsesbrev og kaste et blik på en effektiv skabelon for et opsigelsesbrev (for at sikre, at vores analyse er baseret på virkeligheden). Nedenfor har vi sat de grundlæggende fakta, som din skriftlige opsigelse skal indeholde, op på en række:

 • Sidehoved med dit navn og dine kontaktoplysninger
 • Modtagerens navn, virksomhed og adresse
 • Dato
 • Overskrift
 • Første afsnit: En sætning eller to om at du ønsker at opsige din stilling
 • Andet afsnit: Sig tak for den tid, du arbejdede for virksomheden
 • Tredje afsnit: Gør opmærksom på, at du er villig til at hjælpe med overgangen
 • Fakultativt: Din begrundelse for opsigelse
 • Din underskrift

Eksempel på opsigelsesbrev

Lad os lige se på, hvordan et godt opsigelsesbrev ser ud, før vi dykker ned i hvert enkelt afsnit:

Sådan skriver du dit opsigelsesbrev (+ 5 gratis eksempler) (1)

Eksempel

Vedr.: Opsigelse

Dagen jeg har gået og frygtet for, er kommet. Jeg har i et stykke tid overvejet at flytte til Århus sammen med min kone, og nu har jeg modvilligt accepteret en stilling hos Madsens Maskinfabrik A/S. Det er med tungt hjerte at jeg hermed opsiger min stilling med to ugers varsel. Min sidste arbejdsdag hos Olsens vil være den 29. august.

Vores gode samarbejde har bidraget til min vækst, både personligt og professionelt, og jeg har lært meget af din empatiske ledelse. Tak fordi du altid prioriterede teamets behov højere end virksomhedens.

Jeg garanterer en problemfri overgang og vil være glad for at få mulighed for at videregive min ekspertise til min efterfølger.

Jeg ser frem til at mødes igen en gang i fremtiden. Jeg ønsker dig, teamet og virksomheder alt det bedste fremover.

Med venlig hilsen,

Frederik Møller

Forstået!

Eksempler på opsigelsesbrev og brevets opbygning

Her er nogle praktiske vink om at skrive et opsigelsesbrev med den korrekte opbygning og i rette format.

Sidehoved

Sidehovedet øverst på siden (det samme som et brevhoved) bør indeholde dit navn, din adresse, dit telefonnummer og din e-mailadresse.

Du har muligvis allerede et sidehoved, du bruger til cv'ereller ansøgninger, som du har brugt til din jobsøgning, og hovedformålet er det samme: Modtageren skal vide, hvordan du kan kontaktes, hvis det er nødvendigt.

Som regel er det bedst at bruge et personligt telefonnummer og en e-mailadresse, fordi dit telefonnummer og din e-mailadresse på dit arbejde snart ikke længere vil være tilgængelige for dig. Husk at dette brev kan blive opbevaret i årevis og at virksomheden muligvis skal kontakte dig fremover med informationer, der er vigtige for dig.

Modtager

Skriv navn og titel på din overordnede og virksomhedsnavnet og adressen i en venstrejusteret blok under sidehovedet, som om du adresserer en konvolut, der sendes med almindelig post. Husk også at medtage modtagerens e-mailadresse og telefonnummer.

Af dette fremgår det klart, at du sendte opsigelsesbrevet til den rigtige person. Og hvis der i fremtiden opstår spørgsmål om din fratræden, er det nemt at kontakte den person, som brevet blev sendt til.

Dato

Indsæt en linje under modtagerens navn og adresse og skriv dags dato eller den måned, dato og det år, når du vil aflevere eller sende brevet.

Normalt anses dette ikke for at være nødvendigt i elektronisk kommunikation, som dateres automatisk. Alligevel kan opsigelsesdatoen blive til et juridisk eller kontraktmæssigt problem, så det er bedst at skrive datoen fuldt ud.

Overskrift

Det er normalt en god idé at give brevet en overskrift. Den skal være en præcis og dækkende betegnelse for det brev handler om, i det her tilfælde altså: Opsigelse.

Første afsnit

I det første afsnit må du gerne uden omsvøb meddele, hvad brevet drejer sig om, uden at være uhøflig. Du opsiger din stilling som X hos virksomhed Y med fratrædelse den Z [dato].

Her er et godt eksempel på et opsigelsesbrevs første afsnit:

Eksempel på et opsigelsesbrevs første afsnit

Kære Tove,

Efter at have arbejdet i otte år for jeres virksomhed, beklager jeg hermed at meddele, at jeg opsiger min stilling som elektroingeniør ved SAS A/S med to ugers varsel. Min sidste arbejdsdag vil være fredag, den 4. december 2020.

Forstået!

Bemærk, at det ikke er nødvendigt at udtrykke beklagelse eller være fuld af lovord om den virksomhed, du forlader. Men der er måder, hvorpå du kan mildne den virkning, som din foruroligende nyhed måtte have på din overordnede. Du kender din specifikke situation (og din chef) bedre end nogen anden, og hvis du vil efterlade et godt indtryk, er det værd at overveje, hvordan du gør det.

I mange opsigelsesbreve skrives, at medarbejderen arbejder indtil en eller anden dato, men der kan rejses tvivl om, hvorvidt det vil være din sidste dag i ansættelsesforholdet eller den første dag, du planlægger ikke at møde op igen. Det er bedst at være klar over det. Virksomheden kan trods alt have lyst til at holde en lille fest, og det ville være en skam, hvis de planlagde festen en dag for sent.

Andet afsnit

I opsigelsesbrevets andet afsnit takker man sædvanligvis for at man fik mulighed for at arbejde for virksomheden. Eventuelt vil du lige nævne, hvor meget du har lært, hvilken fornøjelse det har været at arbejde i firmaet eller hvor meget du vil savne det pågældende job.

Her er et eksempel på, hvad du kan skrive:

Eksempel på opsigelsesbrevets andet afsnit

Det har på mange måder været mit livs bedste job, og jeg er så taknemmelig for, at du ansatte mig på et tidspunkt, da jeg ikke havde ret megen erfaring på dette område. Jeg vil aldrig glemme glæden ved at arbejde i et arbejdsmiljø, der er præget af gode kollegaer og vilje til samarbejde.

Forstået!

På den anden side er det også godt muligt, at du opsiger din stilling, fordi det er en forfærdelig virksomhed og et dårligt job, som du hader. Og hvis det er tilfældet, ved din chef sikkert allerede, hvordan du virkelig har det. Men uden at forsøge at bagatellisere forholdene, er det det bedste at slu*tte med en positiv sætning:

Eksempel

Jeg takker for at have fået muligheden for at arbejde hos SAS, og jeg ønsker firmaet og mine hårdtarbejdende kolleger det bedste fremover.

Forstået!

Tredje afsnit

Du vil muligvis skrive mere end tre afsnit, især hvis du ønsker at understrege, at det virkelig var en god oplevelse at arbejde i firmaet.

Men et opsigelsesbrev bør være begrænset til én side. Og i sidste afsnit bør du give udtryk for din vilje til at hjælpe i tilfælde af eventuelle overgangsproblemer, at du står til rådighed ift. oplæring af din efterfølger eller er villig til at lette følgerne af din fratrædelse.

Her er et eksempel på indholdet i dit afslu*ttende afsnit i et opsigelsesbrev:

Eksempel

Selvfølgelig står jeg til rådighed for at hjælpe med at oplære min opfølger eller for noget andet, som jeg kan hjælpe med for at bidrage til en problemfri overgang. Tøv ikke med at kontakte mig når som helst med eventuelle problemer. Endnu en gang tak for otte gode år i jeres virksomhed.

Forstået!

Underskrift

Sig farvel på en enkel måde ved at skrive “Med venlig hilsen”, “Venligste hilsner” eller “Alt det bedste”, og skriv dit navn nederst. Underskrev brevet over linjen med dit navn, hvis du sender en papirkopi af brevet.

Opsigelsesbrevets format

Overhold det almindelige format for et formelt forretningsbrev, når du skriver dit opsigelsesbrev, præcis på samme måde som når du skriver en ansøgning ved jobsøgning. Brug et tiltrækkende sidehoved med dine kontaktoplysninger. Medtag modtagerens navn, virksomhed og adresse, inklusive datoen.

Vælg en letlæselig skrifttype i en læsbar skriftstørrelse, ikke større end 12 punkter og ikke mindre end 10. Teksten bør være venstrejusteret. Brug ikke lige margener.

Afsnittene skal ikke være indrykket og der skal være afstand mellem dem. Indstil en margen på mindst 2,5 cm til venstre og højre samt i top og bund.

Fordi opsigelsesbreve typisk er korte, vil du se, at den nederste halvdel af siden er tom. Hvis det er tilfældet, kan du vælge større margener eller tilføje mere hvidt rum mellem elementerne på siden. Vælg et sidelayout, der er visuelt afbalanceret.

Sådan skriver du dit opsigelsesbrev (+ 5 gratis eksempler) (2)

Eksempel på et enkelt opsigelsesbrev

17. august 2020

Vedr.: Opsigelse

Jeg opsiger hermed min stilling til fratrædelse den 29. august 2020.

Det har ikke været nogen nem beslu*tning. De sidste fem år hos Olsens har været meget inspirerende og jeg er taknemmelig for hvad jeg har lært og det udviklingsforløb, jeg har gennemgået.

Tøv ikke med at bede om min hjælp, hvis jeg på nogen måde kan hjælpe med overgangen. Jeg sætter pris på din støtte og forståelse.

Jeg ønsker dig og teamet held og lykke i fremtiden.

Med venlig hilsen,

Mette Jørgensen

Forstået!

Opsigelsesbreve bør i reglen holdes ligetil og skal gå lige til sagens kerne. Der er ingen grund til at gå i detaljer om, hvorfor du vælger at opsige stillingen eller takke i overstrømmende vendinger for alle de muligheder du har fået, når du kigger tilbage på din lange karriere i virksomheden.

Du skylder ikke nogen en forklaring på, om du overvejer et karriereskift eller om du søger en ny udfordring hos en konkurrerende virksomhed. Du behøver ikke engang takke din arbejdsgiver, men du bør dog altid være professionel og høflig.

I nogle tilfælde kan du, af en hvilken som helst grund, skrive et koncist og enkelt opsigelsesbrev, som blot informerer arbejdsgiveren om din forestående fratrædelse.

For eksempel:

Vedr.: Opsigelse

Jeg opsiger hermed min stilling som advokatmedhjælper hos Jacobsens Advokatfirma med to ugers varsel. Min sidste arbejdsdag vil være den 8. marts.

Med venlig hilsen,

Natalie Bjerregaard

Forstået!

Sørg for at have dit opsigelsesbrev klar

Inden du informerer din chef om din forestående fratrædelse, bør du have dit formelle opsigelsesbrev klar. Du kan faktisk skrive det ud, underskrive det, putte det i en kuvert og aflevere det personligt, når du fortæller din arbejdsgiver, at du vil fratræde stillingen.

Alternativt skal du være forberedt på at e-maile dit opsigelsesbrev umiddelbart efter dette møde. Hvis tiden er afgørende, f.eks. hvis du skal opsige din stilling med to ugers varsel i dag, er dette krav opfyldt med det samme.

Det kan være en god idé at spørge din overordnede, om du skal informere andre personer højere oppe, som f.eks. personaleafdelingen eller kontorchefen, om din fratrædelse. Afhængigt af din situation, vil du muligvis også spørge, om det er i orden at fortælle dine kollegaer, at du fratræder din stilling.

Din begrundelse (eller ingen) for din opsigelse

Din chef, andre teammedlemmer og selv din foretrukne kantinedame vil sikkert undre sig over, hvorfor du forlader virksomheden. Det er et naturligt spørgsmål, og du skal formulere et eller andet svar for at tilfredsstille den forståelige menneskelige nysgerrighed hos folk omkring dig. Men du behøver ikke nødvendigvis at angive dine grunde i opsigelsesbrevet.

Du kan have en simpel forklaring, som alle kan forstå:

 • Du er gravid i niende måned og du vil gerne være hjemme hos dit nyfødte barn i barnets første leveår.
 • Du har altid ønsket at opnå en grad i en videregående uddannelse, og nu har du midlerne til at dyrke dine studier på fuld tid.
 • Du har fået tilbudt et stipendiat, som indebærer, at du skal rejse verden rundt i et år, og denne mulighed vil du ikke få en anden gang.
 • Du fylder snart 60 år, har sparet penge op hele dit liv, lige købt en ny sejlbåd og Tahiti drager.

Hvis du har en helt forståelig grund til at opsige dit job, som ikke fornærmer nogen, er der ingen grund til ikke at nævne den i dit opsigelsesbrev. Det betyder ikke, at du skal gøre det, men der er ingen grund til, hvorfor du bør lade være.

Du ønskes en harmonisk fratrædelse og held og lykke med dit næste eventyr!

Vil du bygge et jobværdigt cv uden besvær? Start gratis — prøv vores CV-bygger nu

Sådan skriver du dit opsigelsesbrev (+ 5 gratis eksempler) (2024)

FAQs

Hvad skriver man i en opsigelse eksempel? ›

Du kan formulere din opsigelse således: "Jeg, [navn], opsiger min stilling d.d. til fratræden [dato for sidste arbejdsdag]." Din opsigelse behøver ikke at indeholde en begrundelse for, hvorfor du siger op. DM anbefaler, at du afleverer din opsigelse personligt til din nærmeste overordnede leder.

Hvordan skriver man en opsigelse skabelon? ›

Hvad er en opsigelse skabelon?
 1. Dit navn.
 2. Arbejdspladsens navn og adresse.
 3. Din stillingsbetegnelse.
 4. Dato for din opsigelse.
 5. Dit opsigelsesvarsel (ud fra en række valgmuligheder)
 6. Om du ønsker at begrunde din opsigelse.

Hvad skal man skrive når man siger op? ›

Skriftlig opsigelse

Vi anbefaler, at du siger op skriftligt, hvilket kan være et egentligt krav fx i funktionærloven og i nogle overenskomster. En skriftlig opsigelse beviser, at du har sagt dit job op, og hvornår det skete. I opsigelsen skriver du: den dato, du afleverer opsigelsen.

Hvordan skal en opsigelse afleveres? ›

Opsigelsen skal du aflevere eller sende til din nærmeste leder. Hvis din leder ikke er til at få fat på, må du gå til din leders leder. Hvis det er tilfældet, bør du sætte din nærmeste leder i cc. på mailen.

Hvordan er jeg stillet hvis jeg selv siger op? ›

Opsigelsesvarsel når du selv siger op

Du kan sige dit faste eller tidsbegrænsede job op med 1 måneds varsel fra udgangen af måneden. Hvis du for eksempel afleverer dit opsigelsesbrev i april, vil din sidste arbejdsdag være den sidste dag måneden efter, det vil sige den 31.

Hvordan siger man op på mail? ›

Dan Jacobsens gode råd lyder derfor, at hvis man vil opsige sin stilling på en e-mail, må det gøre i så god tid, at man må regne med, at opsigelsen er modtaget til rette tid. Det vil være en god teknisk hjælp, hvis man sætter sin e-mail konto op til at sende en kvittering, når e-mailen er nået frem, og når den åbnes.

Kan man opsige sin stilling på mail? ›

Traditionelt skulle en opsigelse være udlejer i hånde via et brev sendt med posten. I dag er det dog – som udgangspunkt – gyldigt at opsige via SMS eller mail.

Kan man sige op med øjeblikkelig virkning? ›

Du kan som udgangspunkt ikke opsige med øjeblikkelig varsel – ligesom at din chef som udgangspunkt ikke kan fyre dig med øjeblikkelig varsel (medmindre du har misligholdt dit ansættelsesforhold groft. Læs mere om bortvisning her). Det betyder, at du skal møde på arbejde i den tid, som opsigelsesvarslet varer.

Kan man sige op fra dags dato? ›

Som arbejdstager kan man sige op fra dag til dag, medmindre man har aftalt andet - fx. 14 dages varsel. I prøvetiden er du derfor frit stillet (til gengæld også uden løn) den dag, du siger op.

Hvad står der i en opsigelse? ›

Dato for den dag du afleverer opsigelsen. En sætning eller to om at du ønsker at opsige din stilling. Dato for din sidste arbejdsdag (med udgangspunkt i dit opsigelsesvarsel) Underskrift fra dig som medarbejder (hvis du afleverer en udprintet version)

Kan man sige op midt i en måned? ›

Egen opsigelse af job

Du kan normalt selv sige op med en måneds varsel, men du skal være særlig varsom, hvis du er sygemeldt.

Hvor lang tids opsigelse har jeg hvis jeg selv siger op? ›

Siger du selv din stilling op, skal du give din arbejdsgiver et varsel på en måned til udgangen af en måned.

Kan man opsiges uden begrundelse? ›

Usaglig opsigelse betyder, at man som medarbejder opsiges uden rimelig begrundelse i egne eller virksomhedens forhold. Hvis du som ansat medarbejder er underlagt funktionærloven eller anden overenskomst, er hovedreglen, at din opsigelse skal være sagligt begrundet.

Er det bedst at blive fyret eller sige op? ›

Du kan godt blive opsagt, selvom du er sygemeldt

Du skal være opmærksom på, at mens du er syg, kan din arbejdsgiver sige dig op. Har du et meget langt opsigelsesvarsel, kan det være en god ide for dig at vente på at blive sagt op, i stedet for selv at sige op. Der er typisk flere måneders løn til forskel.

Kan man opsige uden advarsel? ›

Bliver du opsagt med en begrundelse, der retter kritik mod dig, vil det sædvanligvis forudsætte en advarsel fra din arbejdsgiver inden opsigelsen. Hvis ikke det sker, kan der være tale om en usaglig opsigelse, og du kan være berettiget til godtgørelse.

Hvad er en gyldig grund til at sige op? ›

Det er en gyldig grund at opsige et arbejde, hvis arbejdsgiveren væsentligt misligholder ansættelsesforholdet. Det er fx tilfældet, hvis arbejdsgiveren ikke udbetaler løn. Det samme gælder, hvis løn- og ansættelsesvilkår væsentligt fraviger, hvad arbejdsgiveren har stillet i udsigt.

Kan man melde sig syg når man har sagt op? ›

Det er din egen læge, der afgør, om du kan eller skal være sygemeldt i din opsigelsesperiode. Du er syg, når du er uarbejdsdygtig på grund af egen sygdom, som ikke er selvforskyldt. Din arbejdsgiver kan forlange dokumentation for, at dette er opfyldt.

Hvordan skal en opsigelse lyde? ›

Du opsiger selv din stilling som medarbejder

“Jeg, [dit navn], opsiger hermed min stilling som [indsæt stillingsbetegnelse] pr. d.d. med virkning fra [indsæt sidste arbejdsdag].” Selvom du ikke er pålagt krav til indholdet af din opsigelse, er der stadig relevante punkter, som du altid bør nævne: Dato for opsigelse.

Kan man sige op i god tid? ›

Det er altid bedst at sige op skriftligt, da der så er dokumentation for, at du har sagt op i rette tid. Det kan også være klogt at få en chef til at kvittere for modtagelse af opsigelsen, så der ikke bliver diskussion om, hvorvidt opsigelsesfristen er overholdt.

Hvordan slår man op på en god måde? ›

Forbered en forklaring

Vær åben og ærlig om, hvorfor du slår op. Dog ikke alt for udpenslende, som du vil være overfor dine veninder. Dette er et godt tidspunkt at vælge dine ord med omhu. Når det er dig, der slå op, er du i magtposition, mens din kæreste føler sig sårbar og måske er overrasket over din beslu*tning.

Hvad betyder 3 måneders opsigelse? ›

Opsigelse som lejer

Normalvis kan en lejer opsige sit lejemål med et opsigelsesvarsel på tre måneder. Udlejer og lejer kan dog i lejekontrakten have aftalt en længere eller kortere frist. Hvis lejer kun lejer et enkelt værelse, er opsigelsesvarslet på en måned.

Hvordan kan man opsige sit job? ›

En opsigelse skal indleveres skriftligt, og du bør få din arbejdsgiver til at kvittere for modtagelsen. Derfor anbefaler IDA, at du afleverer opsigelsen personligt til din nærmeste leder, hvis det er muligt.

Hvornår skal en opsigelse begrundes? ›

Eksempelvis foreskriver Funktionærlovens § 2b, at en opsigelse skal være sagligt begrundet, såfremt medarbejderen har været ansat i minimum ét år. På en overenskomstdækket arbejdsplads gælder dette typisk ved opsigelser efter 9 måneders ansættelse.

Hvis jeg får nyt arbejde i opsigelsesperioden? ›

Modregning i opsigelsesperioden

Hvis du er funktionær, er du som minimum garanteret din normale løn de tre første måneder i opsigelsesperioden (minimalerstatning). Får du nyt job i opsigelsesperioden, kan din arbejdsgiver modregne indtægten fra det nye job.

Hvad er forskel på opsigelse og fyring? ›

En opsigelse sker ved, at du enten selv opsiger dit job, eller ved at arbejdsgiver opsiger dig - sidstnævnte kaldes en fyring. Det er også muligt, at dig og arbejdsgiver i fællesskab aftaler din opsigelses - en såkaldt fratrædelsesaftale.

Kan jeg holde ferie når jeg har sagt op? ›

Hvis dit opsigelsesvarsel er mere end 3 måneder, kan din arbejdsgiver bestemme, at du skal holde både hovedferie og øvrig ferie/restferie, så længe både varslerne og ferien kan rummes i opsigelsesperioden. Hvis du varsles til afholdelse af hovedferie, skal du have optjent mindst 15 feriedage, inden ferien begynder.

Kan man blive fritstillet når man selv har sagt op? ›

Skal jeg møde ind på min arbejdsplads? Hvis du er blevet opsagt, eller selv har opsagt din stilling, kan du blive fritstillet. Du har som udgangspunkt pligt til at stille din arbejdskraft til rådighed i opsigelsesperioden. Din arbejdsgiver er ligeledes forpligtet til at betale din løn.

Hvad sker der hvis man ikke møder op i sin opsigelsesperiode? ›

Hvis du ikke overholder dit varsel

Overholder du ikke dit varsel, kan din arbejdsgiver ofte kræve en erstatning. Erstatningen svarer normalt til lønnen i det antal dage, du går før tid. Der gælder særlige regler for funktionærer.

Hvad betyder 14 dages opsigelse? ›

Mulighed for at opsige med forkortet varsel

I kan aftale, at funktionæren på lige fod med jer har et opsigelsesvarsel på 14 dage i prøvetiden. De 14 dage skal kunne rummes inden for prøvetiden på 3 måneder. Det vil sige, at den forkortede opsigelse senest kan ske ved 2,5 måneders ansættelse.

Kan jeg forkorte min opsigelse? ›

Forkortelse af opsigelsesperioden, kan som udgangspunkt kun ske i tilfælde, hvor du er blevet opsagt af din arbejdsgiver. Hvis du er blevet opsagt, og du har fået nyt arbejde, kan det nogle gange være belejligt, at forkorte opsigelsesperioden.

Hvad skal der stå i en Kontraopsigelse? ›

Kontraopsigelse. Er du blevet opsagt af din arbejdsgiver, og vil du gerne stoppe før, må du lave en kontraopsigelse. Dvs. at du selv skal sige op med dit opsigelsesvarsel.

Kan man sende en opsigelse på mail? ›

Vi anbefaler dog, at en opsigelse gives skriftlig. Hvis du afleverer den på et stykke papir, bør du få din chef til at skrive under på modtagelsen, så du kan dokumentere, at du rent faktisk har sagt op. Sender du opsigelsen på en mail, så sørg for at printe og gemme den, så du har dokumentation.

Hvad skal der stå i en opsigelse FOA? ›

En opsigelse skal altid være saglig begrundet, og begrundelsen skal fremgå af både den påtænkte opsigelse og en eventuel endelig opsigelse. Vi anbefaler dig at kontakte fa*glig afdeling, hvis du er i tvivl eller ikke mener, begrundelsen for din opsigelse er rimelig.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Gov. Deandrea McKenzie

Last Updated:

Views: 6515

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Gov. Deandrea McKenzie

Birthday: 2001-01-17

Address: Suite 769 2454 Marsha Coves, Debbieton, MS 95002

Phone: +813077629322

Job: Real-Estate Executive

Hobby: Archery, Metal detecting, Kitesurfing, Genealogy, Kitesurfing, Calligraphy, Roller skating

Introduction: My name is Gov. Deandrea McKenzie, I am a spotless, clean, glamorous, sparkling, adventurous, nice, brainy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.