Over 32.000 kunder har mistet strømmen i Oslo og Nordre Follo (2023)

Festet innlegg

Over 32.000 kunder har mistet strømmen i Oslo og Nordre Follo

26. mars kl 15:08NTB

DEL

Over 32.000 kunder har mistet strømmen i Oslo og Nordre Follo, ifølge Elvia.

– Strømbruddet er kjent, mannskap jobber med å lokalisere feilen, opplyser selskapet.

Ifølge strømbruddskartet til Elvia har strømmen gått fra bydel Østensjø i nord og helt ned til Siggerud. I tillegg er Nordstrand og Søndre Nordstrand rammet.

Politiet i Oslo skriver på Twitter at de har fått melding om en brann i en trafo på Prinsdal.

– Dette har, så vidt politiet har fått opplyst, medført at strømmen har gått i store deler av søndre Oslo, skriver politiet.

– Det er et omfattende strømbrudd. Brannvesenet er enda ikke ankommet, og det er ikke kontroll på brannen, sier operasjonsleder Tore Solberg i Oslo politidistrikt til TV 2.

Siste innlegg

Har du innspill til redaksjonen? Vi vil gjerne høre fra deg!

Send inn

 • NTB

  DEL

  Biden kommer ikke til kroningen av kong Charles

  Når kong Charles og Camilla krones i mai, blir det uten president Joe Bidens tilstedeværelse, skriver den britiske avisen The Telegraph. Foto: Jens Büttner / DPA / AP / NTB

  USAs president Joe Biden reiser ikke til London for å være til stede når Charles III krones i mai, erfarer avisen The Telegraph.

  I stedet vil førstedame Jill Biden muligens være til stede under den høytidelige seremonien i Westminster Abbey lørdag 6. mai, skriver avisen og viser til kilder mer nær kjennskap til saken.

  Biden skal ha andre forpliktelser på den aktuelle datoen. USA ønsker ikke at Bidens fravær skal oppfattes som en avvisning, og amerikanerne ønsker å vise sin støtte til den nye monarken. Derfor planlegges det å sende en delegasjon på vegne av presidenten.

  Den britiske monarken arvet tronen da moren hans, dronning Elizabeth, døde i september i fjor. En rekke statsoverhoder og andre ledere er ventet til kroningen.

  Skottlands nyvalgte førsteminister, Humza Yousaf, har sagt at han kommer, til tross for at han er republikaner. Samme dag skal han også tale på et folkemøte til støtte for skotsk uavhengighet.

 • Harald Stolt-Nielsen

  DEL

  Fant knivstukket person på Torshov

  Politiet i Oslo kom fredag kveld over en person med stikkskader på Torshov.

  Personen skal være utsatt for et ran ved Sinsen T-banestasjon før han ble funnet.

  Det skriver Oslo politidistrikt på Twitter.

  Offeret skal ha lettere skader, ifølge politiet.

 • NTB

  DEL

  Politiet vil ikke innføre ferdselsforbud i fjellet i Troms

  Til tross for den høye snøskredfaren og flere dødsfall, er det ikke aktuelt for politiet å innføre ferdselsforbud.

  – Jeg vurderer ikke det som aktuelt, ei heller juridisk, opplyser fungerende politimester Einar Sparboe i Troms politidistrikt til Nordlys fredag kveld.

  Totalt fire personer har i løpet av dagen mistet livet etter at det har gått flere skred i fylket.

  I mars i fjor ble det besluttet å innføre et midlertidig ferdselsforbud på fjellet Kvænan på Senja etter at tre personer ble tatt av skred.

 • VG: Pakistanske myndigheter vil utlevere Arfan Bhatti

  Arfan Bhatti er i politiets varetekt i Pakistan. Nå skal pakistanske myndigheter ifølge VG ha gitt grønt lys for utlevering til Norge. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

  I et brev til norske myndigheter skal Pakistan ha godkjent at terrorsiktede Arfan Bhatti kan utleveres til Norge, melder VG.

  Ifølge avisens opplysninger er det ukjent når Bhatti faktisk kommer til Norge, men VG skriver fredag at det kan skje innen kort tid. Avisens opplysninger er så langt ikke bekreftet fra offisielt hold.

  Tidligere denne uken uttalte justisministeren i Pakistan til Aftenposten at de ikke hadde mottatt noen begjæring fra norsk politi om å få Bhatti utlevert.

 • NTB

  DEL

  Vei stengt etter snøskred i Nordkapp

  Veien mellom Holmen og Holmbukt i Honningsvåg i Nordkapp er stengt til i morgen etter et skred med mellom 10 og 15 meters lengde.

  Politiet skriver i en oppdatering like før klokken 21.45 at de har søkt gjennom skredet og ikke funnet personer eller kjøretøy.

  – Grunnet fare for nye skred i området vil veien være stengt til i morgen for ny vurdering og rydding, skriver politiet.

  Skredet er cirka 10–15 meter langt og om lag 50 centimeter dypt.

 • Pål Vegard Hagesæther

  DEL

  Paven skrives ut fra sykehus

  Pave Frans Foto: Ettore Ferrari / AP / NTB

  Pave Frans skrives ut fra sykehus lørdag, melder Vatikanet ifølge Reuters.

  Dermed vil pave Frans kunne delta i gudstjenesten som palmesøndag markerer starten på påskefeiringen.

  Den 86 år gamle paven ble innlagt på sykehus onsdag grunnet bronkitt.

 • Celina Therese Ekholt

  DEL

  Andrew Tate og broren løslates

  Influenser og kickbokser Andrew Tate og broren Tristan Tate løslates fra fengsel i Romania. De plasseres i husarrest, melder Sky News.

  Tate-brødrene har vært under etterforskning siden i fjor. De er anklaget for seksuelle overgrep, menneskehandel og for etablering av en organisert kriminell gruppe.

  Brødrene har sittet i varetekt siden 29. desember 2022. Andrew Tate har benektet straffeskyld og har anket fengslingskjennelsen gjentatte ganger.

 • Celina Therese Ekholt

  DEL

  Åsane Storsenter ved Bergen evakuert

  Personer på Åsane Storsenter like utenfor Bergen ble i 20-tiden fredag evakuert etter brannutvikling.

  Vest politidistrikt skriver på Twitter at det begynte å brenne i en handlevogn og at årsaken er ukjent. Rundt klokken 20.10 skriver politiet at brannen er slukket.

  –En person er sendt til legevakten etter å ha fått i seg røyk, sier innsatsleder Leif-Erik Gjesdal i brannvesenet til BT.

 • NTB

  DEL

  Pence kaller Trump-tiltalen et forferdelig signal

  Tidligere visepresident Mike Pence mener tiltalen mot Donald Trump sender et forferdelig signal til verden om amerikansk rettferdighet. Foto: Alex Brandon / AP / NTB

  Tidligere visepresident Mike Pence mener tiltalen mot Donald Trump sender et forferdelig signal til verden om amerikansk rettferdighet.

  – Diktatorer og autoritære over hele verden vil peke på det for å rettferdiggjøre sitt eget misbruk av sitt eget såkalte rettssystem, hevdet Pence.

  Han er en potensiell rival til Trump i Republikanernes nominasjonskamp til presidentvalget i 2024.

 • NTB

  DEL

  Drapsdømt i Grue anker forvaringsdommen

  En 30-åring er dømt til 15 års forvaring for å ha mishandlet og knivdrept kjæresten sin. Mannen anker dommen.

  – Tingretten har gitt sin begrunnelse til forvaring, og vi er uenige i denne. Derfor har vi inngitt en anke til lagmannsretten, sier mannens forsvarer Simon L. Stende til Glåmdalen.

  Mannen er dømt for drap på en 40 år gammel kvinne, som også var hans kjæreste, i mars 2022.

 • NTB

  DEL

  Minst 16 skadet da to tog sporet av i Sveits

  Minst 16 personer ble skadet da to tog sporet av med kort tids mellomrom nord for hovedstaden Bern, ifølge sveitsisk politi og brannvesen.

  Årsaken til ulykkene fredag er ikke kjent, men det var kraftig vind og nedbør i området fredag.

  Først sporet et regionaltog av i Lüscherz utenfor Bern rundt klokken 16.30 fredag. Her ble tre passasjerer og lokføreren skadet, opplyser brannvesenet ifølge avisen 20 Minuten.

  Den andre ulykken fant sted rundt 20 minutter senere i Büren zum Hof, om lag 30 kilometer unna. En talsperson for politiet sier at ni voksne og tre barn ble skadet. Tilstanden beskrives som alvorlig for ett av ofrene.

  I hendelsen i Lüscherz var det de bakre vognene i et togsett som sporet av.

  Det sveitsiske jernbaneverket opplyste fredag at noen togavganger i området var innstilt som følge av uvær.

 • NTB

  DEL

  Brasils president reiser til Kina etter påske

  Brasils president Lula da Silva besøker Kina 11. til 14. april. Foto: Eraldo Peres / AP / NTB

  Brasils president Lula da Silva besøker Kina 11. til 14. april.

  I forrige uke måtte han utsette et besøk til Kina etter å ha fått en mild form for lungebetennelse. Reisen er nå flyttet til 11. april. Besøket varer til 14. april.

  Den 77 år gamle presidenten, som tiltrådte i januar, har søkt å knytte tettere bånd med Kina.

  Landet er Brasils største handelspartner, men forholdet de to landene imellom var anstrengt under Lulas forgjenger Jair Bolsonaro.

 • NTB

  DEL

  Elleve omkom i Pakistan under matdistribusjon

  Pakistansk politi sier at minst elleve mistet livet da en menneskemengde ble klemt sammen ved et matdistribusjonssenter i Karachi. Her fra en slik matstasjon i Karachi. Foto: Fareed Khan / AP / NTB

  Minst elleve mennesker mistet livet og flere ble skadet da en menneskemengde ble klemt sammen på en matstasjon i Karachi under ramadan, ifølge pakistansk politi.

  Panikken brøt ut da hundrevis av mennesker skulle hente mat som ble delt ut utenfor en fabrikk fredag. Noen av dem falt ned i en grøft i nærheten, sa en politimann.

  Blant de døde er fem kvinner og tre barn, sa politiet, mens fem andre personer ble innlagt på sykehus.

  Ulykken er den dødeligste som har funnet sted ved matstasjonene som blir satt opp under ramadan siden den islamske hellige fastemåneden begynte.

  Med denne siste hendelsen har dødstallet fra lignende ulykker ved slike matsentre over hele landet, steget til minst 19 siden forrige uke.

 • Hilde Bjørhovde

  DEL

  106-åring tidenes eldste på Vogue-cover

  Kvinnen som pryder aprilutgaven av Vogue, er tidenes eldste cover-modell for motemagasinet.

  Vogue Filippinene opplyser at kvinnen på forsiden er tatoveringsartisten Apo Whang-Od. Hun er 106 år gammel, melder CNN på Twitter.

 • NTB

  DEL

  Trump må møte i retten i New York tirsdag

  Trump fremstilles for retten på Manhattan tirsdag. Det bekrefter talspersoner for domstolen.

  Rettsmøtet for USAs tidligere president Donald Trump finner sted tirsdag ettermiddag, bekrefter talspersoner for en domstol i New York.

 • NTB

  DEL

  Stans på T-banelinjer mellom Stortinget og Majorstuen

  Sporveien melder at det er full stans i T-banetrafikken mellom Stortinget og Majorstuen i Oslo fredag ettermiddag.

  – Ingen tog kjører forbi Majorstuen, skriver de på Twitter.

 • NTB

  DEL

  Én skadet da bussjåfør uten førerkort bråbremset

  Én person er fraktet til sykehus etter at en buss bråbremset ved Tonstad i Trøndelag. Bussjåføren har ikke gyldig førerkort, ifølge politiet.

  Passasjerene venter nå på en ny sjåfør som kan fortsette å kjøre bussen.

 • NTB

  DEL

  Minst 14 døde i gullgruvekollaps i Sudan

  Minst 14 mennesker har mistet livet etter at en gullgruve kollapset i nordlige Sudan, ifølge sudanske myndigheter.

  Ulykken skjedde torsdag da en av åssidene som omgir gullgruven Jebel Al-Ahmar, raste sammen.

  Sudan er en stor gullprodusent, og det er flere gullgruver spredt over hele landet. Gruvekollapser er ikke uvanlig da flere har dårlige sikkerhetsstandarder og driver manglende vedlikehold.

 • Hilde Bjørhovde

  DEL

  Fugleinfluensa-utbrudd i Senegal

  Senegal rapporterer om utbrudd av svært sykdomsfremkallende fugleinfluensa på en bondegård, melder Reuters.

 • NTB

  DEL

  Lyngen kommune har satt krisestab

  Lyngen kommune har satt krisestab – ordfører sier de har fått melding om at folk er tatt av skred.

  Det har vært tre alvorlige skredhendelser på Reinøya, ved Lyngseidet og i Manndalen i Kåfjorden i Troms, melder politiet.

  – Vi jobber nå med å få oversikt over hendelsene og vil komme tilbake med mer informasjon så snart vi vet mer, skriver politiet i en pressemelding.

  – Politiet fraråder alle å bevege seg i fjellet slik forholdene er nå, skriver de videre.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Gregorio Kreiger

Last Updated: 24/04/2023

Views: 5403

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Gregorio Kreiger

Birthday: 1994-12-18

Address: 89212 Tracey Ramp, Sunside, MT 08453-0951

Phone: +9014805370218

Job: Customer Designer

Hobby: Mountain biking, Orienteering, Hiking, Sewing, Backpacking, Mushroom hunting, Backpacking

Introduction: My name is Gregorio Kreiger, I am a tender, brainy, enthusiastic, combative, agreeable, gentle, gentle person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.