Het officiële ESTA aanvragen voor Amerika (2024)

ESTA aanvragen: voor zakelijke en toeristische reizen

Iedere persoon die in de Verenigde Staten van Amerika aankomt, moet over een geldige reisvergunning beschikken. Deze verplichting geldt voor reizigers van elke leeftijd en ook voor een korte overstap in Amerika. Het ESTA is een digitale reisvergunning die eenvoudig via een online formulier kan worden aangevraagd. Het ESTA is bedoeld voor vakanties, zakenreizen en overstappen in Amerika.

Hoe u uw ESTA kunt aanvragen

Het ESTA kan eenvoudig en volledig online worden aangevraagd. Hiervoor vult u een digitaal formulier in, en voldoet u de kosten van €44,95 per persoon. De betaling kan veilig per iDeal, Bancontact, creditcard, PayPal of Trustly worden voldaan. U kunt de ESTA-aanvraag voor meerdere personen tegelijkertijd indienen, als u de toestemming van alle reizigers heeft. Let op: ook kinderen en baby’s hebben een eigen ESTA nodig.

Nadat het formulier is ingevuld en de kosten zijn voldaan, wordt uw aanvraag in behandeling genomen. De verwerking van ESTA-aanvragen vindt 24 uur per dag plaats, dus ook in de nacht. In veruit de meeste gevallen is de behandeling binnen een dag voltooid, maar in uitzonderlijke gevallen kan het tot 72 uur duren voordat uw aanvraag wordt goedgekeurd of afgewezen. Er bestaat ook de mogelijkheid om een spoedaanvraag in te dienen. Spoedaanvragen worden gemiddeld binnen een uur gekeurd, maar ook hier kunnen in sommige gevallen vertragingen optreden.

Bent u niet in het bezit van een geldig ESTA, Amerikaans visum of Amerikaans paspoort? Dan wordt u bij het boarden niet toegelaten tot het vliegtuig.

Tijdelijke maatregelen vanwege corona in Amerika

Belangrijke informatie voor het aanvragen van een ESTA

Er zijn meerdere soorten reisvergunningen voor Amerika. Afhankelijk van het reisdoel, de nationaliteit en de reisduur, hebben reizigers de keuze tussen verschillende soorten visums en het ESTA voor Amerika. Voor specifieke reisdoelen zoals het volgen van een studie in de Verenigde Staten is een visum verplicht. Voor vakanties en zakenreizen voldoet een ESTA. Een ESTA (Electronic System for Travel Authorization) is strikt genomen geen visum, maar een elektronische reistoestemming voor de Verenigde Staten. Als u een aanvraag wilt indienen, moet u aan de volgende voorwaarden voldoen.

Nationaliteit

Het ESTA werd als onderdeel van het zogenaamde Visa Waiver Program in het leven geroepen. Reizigers met het paspoort van een land dat aan dit programma deelneemt, mogen met een ESTA naar Amerika reizen. Nederland, België en de meeste andere Europese landen vallen onder deze regeling. Een aantal landen buiten Europa zijn ook aan het programma aangesloten. Wilt u zeker weten of u in aanmerking komt voor een ESTA? Bekijk dan de lijst met landen die aan het ESTA-programma zijn aangesloten.

Geldigheidsduur

Het ESTA heeft een geldigheidsduur van 2 jaar. De geldigheidsduur gaat op het moment in dat de aanvraag is goedgekeurd en het ESTA is toegekend. Gedurende deze 2 jaar zijn een onbeperkt aantal reizen naar Amerika toegestaan, maar elk aaneengesloten verblijf mag maximaal 90 dagen duren. Wilt u meer dan 90 dagen in Amerika doorbrengen? U mag met een ESTA meermaals naar Amerika reizen. Het is echter niet de bedoeling om het land na 90 dagen te verlaten en kort daarna opnieuw 90 dagen in het land door te brengen. Er bestaan hier geen officiële wetten over, maar de U.S. Customs and Border Control (CBP) controleert elke reiziger die in de Verenigde Staten arriveert. Als u ervan verdacht wordt de regels voor reizen met een ESTA te overtreden, kan de CBP u de toegang tot het land weigeren.

Paspoortkoppeling

Nadat de aanvraag is goedgekeurd, wordt het ESTA USA digitaal aan het paspoort gekoppeld. De geldigheid van het paspoort is dus verbonden aan de geldigheid van het ESTA. Als het paspoort verloopt, verloopt ook automatisch het ESTA. Wilt u alsnog naar de Verenigde Staten reizen? Vraag dan eerst een nieuw paspoort aan en vervolgens een nieuw ESTA.

Minderjarigen

Een ESTA is voor reizigers van alle leeftijden verplicht, dus ook voor kinderen en baby’s. Ouders kunnen een ESTA-aanvraag voor hun kinderen indienen en namens hen met de voorwaarden instemmen.

Verplicht voor zakenreizen, toerisme en doorreizen

Er zijn enkele voorwaarden met betrekking tot de activiteiten die u met een ESTA mag ondernemen. Een ESTA is bedoeld voor toeristische en zakelijke reizen naar de Verenigde Staten. Het is ook geschikt voor een overstap. Met een ESTA mag u niet in de VS werken, studeren of wonen. In dat geval moet u een visum aanvragen.

Zorg dat u voldoet aan de voorwaarden om afwijzing van uw ESTA-aanvraag te voorkomen, maar ook om te voorkomen dat uw ESTA tussen het moment van toekenning en vertrek wordt ingetrokken.

Het officiële ESTA aanvragen voor Amerika (1)

Veilig reizen naar Amerika

Na de terroristische aanslagen op 11 september 2001 in Amerika heeft het land de veiligheidsmaatregelen voor reizigers verhoogd. Sindsdien is het verplicht om voor vertrek naar Amerika een reisvergunning, bijvoorbeeld een ESTA, aan te vragen. Daardoor kunnen alle reizigers door het Amerikaanse Homeland Security worden gescreend voordat ze in de Verenigde Staten arriveren. Het doel van deze screening is om reizigers te weren die een mogelijke dreiging voor de veiligheid in de VS vormen. Vanwege de grote aantallen reizigers naar de Verenigde Staten werd besloten om naast het visum een tweede soort reisvergunning te introduceren: het ESTA USA. Het ESTA werd beschikbaar gemaakt voor inwoners van landen die onder het Visa Waiver Program vallen, waaronder Nederland en België. Het grote voordeel van het ESTA is dat de keuring volledig geautomatiseerd is, waardoor er minder personeel nodig is om aanvragen te verwerken. Voor reizigers heeft het ESTA ook meerdere voordelen tegenover een visum: de kosten zijn lager, de verwerking is sneller en de aanvraagprocedure is eenvoudiger. Reizigers die niet in aanmerking komen voor een ESTA moeten een visum voor de VS aanvragen.

Doordat een ESTA aanvragen verplicht is voor vertrek naar de VS kan de Amerikaanse douane reizigers screenen en veiligheidsdreigingen snel signaleren.

Uitzonderingen

Er zijn nog enkele bijzondere regels verbonden aan reizen met een ESTA. In de volgende gevallen voldoet u NIET aan de vereisten voor een ESTA, maar komt u mogelijk wel in aanmerking voor een visum voor de Verenigde Staten.

 • U wilt langer dan 90 dagen in de Verenigde Staten van Amerika verblijven
 • U wilt in de VS gaan wonen of studeren
 • U wilt in dienst treden bij een Amerikaans bedrijf
 • U bent na 1 maart 2011 in Syrië, Somalië, Soedan, Jemen, Libië, Iran, Noord-Korea of Irak geweest
 • U bent op of na 12 januari 2021 in Cuba geweest
 • U vormt mogelijk een bedreiging voor de rechtshandhaving of veiligheid van de Verenigde Staten

Nu een ESTA aanvragen

Voldoet u aan alle genoemde vereisten voor visumvrij reizen naar Amerika? Vraag dan uw ESTA aan door het online aanvraagformulier te openen:

Heeft u het ESTA zo snel mogelijk nodig? Dan kunt u het ESTA met spoed aanvragen. Spoedaanvragen worden gemiddeld al binnen 60 minuten goedgekeurd, omdat ze meteen in behandeling worden genomen. Hiervoor wordt een toeslag van €17,50 per persoon berekend. De keuring van een gewone aanvraag neemt iets meer tijd in beslag. Bij gewone aanvragen kunt u het resultaat binnen 72 uur verwachten. Voor iedere ESTA-aanvraag geldt dat steekproefcontroles vertragingen van enkele uren kunnen veroorzaken, de genoemde levertijden worden dus niet gegarandeerd. Na de goedkeuring wordt het ESTA per e-mail naar de reiziger toegestuurd en wordt het elektronisch aan het paspoort gekoppeld.

Laatste wijziging op deze pagina: 28 juli 2022

 • Deel deze informatie:
 • Nu aanvragen
 • Visum Amerika
 • Werken in de USA
 • Visa Waiver Program
 • ESTA-verklaring
 • Op doorreis
 • Spoedaanvragen
 • Kosten
 • Nationaliteiten
 • Veel gestelde vragen
Het officiële ESTA aanvragen voor Amerika (2024)

FAQs

Waar kun je het beste een ESTA aanvragen? ›

Via de website van ESTA kun je de ESTA-reistoestemming aanvragen. Je kunt direct na boeken tot uiterlijk 72 uur voor vertrek de ESTA aanvragen. Wil je meer hulp bij het aanvragen van de ESTA, raadpleeg dan onze Visum en Reisdocumenten pagina. Hier kun je ook zien voor welke andere nationaliteiten de ESTA verplicht is.

Hoe lang van tevoren moet je ESTA aanvragen? ›

Zorg ervoor dat u minimaal 72 uur voor vertrek uw ESTA aanvraagt. Hierna is er mogelijk niet genoeg tijd om uw aanvraag te verwerken.

Hoe snel krijg je een ESTA? ›

ESTA-aanvragen worden gemiddeld na 3 dagen goedgekeurd. Een aanvraag waarbij voor een spoedlevering is gekozen wordt gemiddeld al na 60 minuten goedgekeurd. U.S. Customs & Border Protection (CBP) raadt aan uw aanvraag zo lang mogelijk voor vertrek in te dienen.

Hoe moet ik een ESTA aanvragen? ›

Het ESTA is een digitale reistoestemming die u nodig heeft om zonder visum naar Amerika te mogen reizen. U kunt uw ESTA aanvragen met het Nederlandstalige formulier op deze website. De kosten bedragen € 44,95 per persoon.

Hoeveel kost een ESTA Amerika? ›

De kosten van een ESTA voor Amerika bedragen € 44,95 per persoon. Na het invullen van het ESTA formulier kunt u betalen met iDeal, Bancontact, Mastercard, Visa, American Express of PayPal. Er worden géén transactiekosten in rekening gebracht, ongeacht welke betaalmethode u kiest.

Welke documenten heb ik nodig om naar Amerika te gaan? ›

Paspoort, visum en rijbewijs

Als u naar de Verenigde Staten van Amerika reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen. U kunt nagaan of u een visum nodig heeft bij het Amerikaanse consulaat-generaal in Amsterdam.

Waarom ESTA geweigerd? ›

De redenen voor weigering van ESTA kunnen divers zijn, maar in de meeste gevallen is een geweigerd ESTA-formulier gewoon een slecht ingevuld formulier . Door onoplettendheid heeft u waarschijnlijk andere informatie ingevoerd dan op uw paspoort staat. Uw toestemming kan ook om veiligheidsredenen worden geweigerd.

Wat is de officiele ESTA site? ›

Onderdanen en staatsburgers die daarvoor in aanmerking komen kunnen toegang tot ESTA krijgen op https://esta.cbp.dhs.gov. Het VWP laat bezoekers van deelnemende landen voor zaken of voor plezier voor een periode van 90 dagen of minder naar de V.S. reizen zonder een visum te verkrijgen.

Wat heb je nodig voor ESTA? ›

Benodigdheden ESTA aanvraag

U heeft een paspoort nodig die nog minimaal geldig is tot het einde van uw verblijf in de VS. Verder heeft u eventuele werkgevergegevens, namen van uw ouders, verblijfadres, gegevens van een noodcontactpersoon en een betaalpas nodig.

Hoeveel op voorhand ESTA aanvragen? ›

Hoelang op voorhand kan/moet ik mijn ESTA aanvragen? We raden je aan je ESTA-aanvraag minstens 72u vóór je vertrek naar de V.S. in te dienen. Zo ben je meteen zeker van het feit dat je visumvrij kan reizen.

Hoe kan ik ESTA betalen? ›

Hoe u uw ESTA kunt aanvragen

Het ESTA kan eenvoudig en volledig online worden aangevraagd. Hiervoor vult u een digitaal formulier in, en voldoet u de kosten van €44,95 per persoon. De betaling kan veilig per iDeal, Bancontact, creditcard, PayPal of Trustly worden voldaan.

Wat is de officiele ESTA website? ›

Onderdanen en staatsburgers die daarvoor in aanmerking komen kunnen toegang tot ESTA krijgen op https://esta.cbp.dhs.gov. Het VWP laat bezoekers van deelnemende landen voor zaken of voor plezier voor een periode van 90 dagen of minder naar de V.S. reizen zonder een visum te verkrijgen.

Hoe lang duurt spoedaanvraag ESTA? ›

Uw ESTA-aanvraag wordt altijd binnen 3 dagen gekeurd.

Hoe lang duurt het om een visum te krijgen voor Amerika? ›

Hoe lang duurt een visum aanvraag voor Amerika? De aanvraag van een visum voor de VS duurt gemiddeld 3 tot 5 weken, maar kan veel meer tijd in beslag nemen. Dit is ook afhankelijk van het type visum dat u aanvraagt.

Waarom ESTA geweigerd? ›

De redenen voor weigering van ESTA kunnen divers zijn, maar in de meeste gevallen is een geweigerd ESTA-formulier gewoon een slecht ingevuld formulier . Door onoplettendheid heeft u waarschijnlijk andere informatie ingevoerd dan op uw paspoort staat. Uw toestemming kan ook om veiligheidsredenen worden geweigerd.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Madonna Wisozk

Last Updated:

Views: 5926

Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Madonna Wisozk

Birthday: 2001-02-23

Address: 656 Gerhold Summit, Sidneyberg, FL 78179-2512

Phone: +6742282696652

Job: Customer Banking Liaison

Hobby: Flower arranging, Yo-yoing, Tai chi, Rowing, Macrame, Urban exploration, Knife making

Introduction: My name is Madonna Wisozk, I am a attractive, healthy, thoughtful, faithful, open, vivacious, zany person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.